Hírek - IKT hírek röviden

Bírságot kapott a Google Glass viselése miatt

Kaliforniában egy rendőrnek nem tetszett a Google okosszemüvege. Egy ideje már tudjuk, hogy sokan nem szeretik a Google Glasst, és az is ismeretes, hogy Amerikában számos államban nem üdvözölnék, ha az autóvezetők ilyen eszközt viselhetnének.

Úgy tűnik, ezek közé az államok közé tartozik Kalifornia is. Cecilia Abadie büntetést kapott egy rendőrtől azért, mert Google Glasst viselt vezetés közben: ezt konkrétan a büntetésre rá is írta a rendőr.

A pórul járt hölgy szerint a törvény annyit mond, hogy ne vezessenek olyan járművet, amiben a sofőr számára olyan látható kijelző van, ami a jármű adataitól, a térképektől, rádió- és multimédia-adatoktól eltérő információkat is megjeleníthet. Míg egyesek bírósági harcra buzdítják Abadie-t, addig mások szerint jogosan büntetett a rendőr, mivel a Google Glass eltereli a figyelmet a vezetésről.

Tovább a teljes cikkhez >>> techcorner.feedsportal.com

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: