IKT műhely - Facebook

Facebook A z egér mozgás figyelése a cél

A közösségi oldal a kattintási szándékunkat is követni akarja. Amikor arra gondolunk, hogy a Facebookon valami újdonság jelenik meg, valószínűleg egyáltalán nem az jut az eszünkbe, hogy egy, a mi követésünkre tervezett szoftverről van szó.

A The Wall Street Journal jelentése szerint ugyanakkor pontosan erre kell számítanunk: a közösségi oldal követni akarja a szokásainkat. Ennek keretében egy olyan szoftvert tesztelnek, ami mindent rögzít attól a pillanattól kezdve, hogy egy hírfolyam látható: meddig, a képernyő melyik részén időzünk el, és hová visszük az egeret.

Persze nem a Facebook az első, amelyik mindent tudni akar: példának okáért a Shutterstock is követ mindent rólunk, még azt is, amire rá sem kattintunk. Felhívták rá a figyelmet, hogy a tesztelés még nem jelenti automatikusan azt, hogy élesben is bevetik a követőszoftvert.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: