Számítógépek - Laptop és PC

A dél-koreai i-Station alaposan meglepte a világot legújabb termékével, amelynek neve egyszerűen Z3D. Az Android operációs rendszert futtató készülék segítségével 3D-s képek, felvételek is megtekinthetők.

Az i-Station Z3D a gyártó szerint a világ első 3D-s megjelenítésre képes tábla PC-je. A 3D-s funkció teljes kiaknázáshoz azonban szükség van egy speciális szemüvegre. A Dél-Koreában novembertől kapható Z3D 7 colos érintőképernyőjének maximális felbontása 800 x 480 képpont, bevezető ára pedig várhatóan 600 000 won (500 dollár) lesz.


A termék "lelke" a Telechips dél-koreai gyártó 8901 típusú, 720 MHz órajelű processzora, emellett a cég ellátta 256 megabájt memóriával is. A tábla PC-t a filmek és más tartalmak tárolására 32 vagy 64 gigabájt flashmemóriával szerelik fel és támogatja a WLAN IEEE 802.11b/g , illetve a Bluetooth 2.0 szabványt. Ezenkívül a készülék képes lejátszani a Full HD felbontású, 1080p-s videókat. Az operációs rendszer az Android 2.1-es verziója és a felhasználóknak nem kell lemondaniuk a beépített FM-rádióról, valamint a DMB televíziós szolgáltatásokról sem. A tábla PC akkumulátora 5000 mAh-es.

Ugyan a 3D-s funkció mindenképpen érdekesnek számít, kérdéses azonban, hogy mennyire használható ki és van-e értelme a mindennapokban. Ráadásul azt is célszerű figyelembe venni, hogy hamarosan kaphatók lesznek a piacon olyan termékek is, amelyeken akár szemüveg nélkül is megvalósítható a 3D-s megjelenítés. Elég például csak a Sharp 3D-s mobiltelefonjára vagy a Nintendo 3DS-re gondolni. Előbbi akár az idei év végén, míg utóbbi várhatóan jövő márciusban jelenik majd meg.


A cikk teljes terjedelemben itt olvasható >>> sg.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: