Hírek - IKT hírek röviden

Szabad szoftver tudásbázis indult

A közigazgatási tárca szabad szoftverekről szóló honlapot indított. A közigazgatási tárca honlapon teszi elérhetővé saját fejlesztésű szoftvereit, valamint a nyílt forráskódú, azaz szabad felhasználású szoftverek használatával kapcsolatos tudásbázisát - közölte a minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkársága az MTI-vel.

A szabadszoftver.kormany.hu címen elérhető weboldal az Európai Unió által támogatott projekt részeként készült el, és a későbbiekben hiánypótló szabad szoftverekkel is kiegészül. A közigazgatás számos helyen jelentős költségmegtakarítást tud elérni a szabad szoftverek nagyobb arányú használatával - olvasható a közleményben.

„A közigazgatás számos helyen tudna jelentős költségmegtakarítást elérni a szabad szoftverek nagyobb arányú használatával. Ennek érdekében a szakmának mélyebben meg kell ismernie ezek jellemzőit.

Tovább a teljes cikkhez >>> computerworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: