Számítógépek - Okostelefonok

A Firefox OS telefonok igazi kihívói

Nem sok jót jósolnak az új versenyző számára egyes iparági források, akik szerint az Android és az olcsóbb Nokia okostelefonok nagyobb eséllyel hódíthatják meg a széles tömegeket.

A Firefox OS platform az elmúlt hetekben végre megkapta első saját készülékeit, hiszen a ZTE Open mind az Egyesült Államokban, mind pedig az Egyesült Királyságban elrajtolt - a cég érdekes módon az eBay webes platformjára támaszkodik a terjesztésben. Hamarosan további gyártók bővítik a kínálatot, az operációs rendszer azonban megkínlódik majd a piacon meglévő erősebb riválisokkal.

A ZTE mellett immár az Alcatel és az LG is megkezdte saját megoldásainak népszerűsítését, hozzájuk pedig 2014 elején a Sony Mobile és a Huawei sorakozik majd fel. Az LG például Latin-Amerikát célozza meg a Fireweb névre hallgató készülékével, amely 1 GHz-es Qualcomm chipre, 4 hüvelykes, HVGA-felbontást támogató érintőképernyőre, valamint egy 5 megapixeles hátoldali kamerára támaszkodik, ára pedig hűségszerződés nélkül is mindössze 207 dollár lesz.

Tovább a teljes cikkhez >>> sg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: