IKT műhely - Pillantás a jövőbe

 Microsoft ígéret - kézi 3D szkenner tablettel, okostelefonnal

Ahogy a 3D nyomtatás egyre szélesebb körben válik elérhetővé, 3D szkennerekre is egyre növekvő kereslet jelenik meg, olyannyira, hogy egyes készülékek a technológia elé sietve már ötvözik is a kettőt.

Ahogy az olcsóbb, illetve “csináld magad” megoldások beférkőztek a 3D nyomtatás nem is olyan régen még futurisztikusnak tűnő világába, úgy a szkennelés esetében is megjelentek az Xbox Kinect szenzorból fabrikált eszközök, amelyek viszont pontosságban nem szállhatnak versenybe az erre tervezett készülékekkel. Olyan olcsóbb megoldások is feltűntek mint Fuel3D Kickstarter projekt, amely azt tűzte ki célul, hogy ezer dollár alá szorítsa 3D szkenner árát.

Fél perc alatt kész a 3D modell A technológia azonban még így sem tartozik a filléres kategóriába, amire a Microsoft háromdimenziós tárgyak felismerésével és rekonstrukciójával foglalkozó kutatócsoportja (3D Object Reconstruction and Recognition research team) találta meg - állításuk szerint - a megoldást. A csapat nemrég mutatott be egy technológiát, amelynek segítségével hétköznapi RGB kamerával is készíthető tárgyakról 3D modell, így akár mobiltelefonnal vagy tablettel is, azaz a módszer nem egyszerűen olcsóbb alternatíva, de a már meglévő hardveres infrastruktúrára épít.

Tovább a teljes cikkhez >>> hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: