Hírek - IKT hírek röviden

Hogy is néz ki a moduláris telefon?

Ahogy korábban hírül adtuk, a Motorola nemrégiben bejelentette, hogy már javában dolgoznak saját moduláris felépítésű készülékükön.

A Project Ara a tervek szerint egy nyílt hardveres szabványt takar, melynek köszönhetően bármely piaci szereplő gyárthat a vállalat elképzeléseivel kompatibilis részelemeket, csatlakozva ezzel egy új, modularitásra épülő irányvonalhoz. Bár az Ara projekt régebb óta fut titokban, a Phonebloks nevű elképzelés vált ismerté ebben a témában.

Az internetet egy hónapja bejáró videó és az ötlet alkotójával, Dave Hakkens-szel már felvette a kapcsolatot az amerikai vállalat, ennek eredményeként az Ara mögött már egy egész népes kis közösség áll. Ennek hirdetésére és az Ara népszerűsítésére adott ki Hakkens nemrég egy új videót, melyben a fenti tényeken túl néhány másodpercig fizikai valójában láthatjuk az Ara projekt demonstrációs termékét, vagyis megláthatjuk, hogy is kell a modularitást elképzelni.

Tovább a teljes cikkhez >>> tech2.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: