Hírek - IKT hírek röviden

Intelligens video felügyeleti rendszer kevesebb élőmunkával

A kameraképek automatikus elemzése nem csupán a biztonsági rendszerek hatékonyságának növelésére alkalmas, hanem más területeken, így például a kereskedelemben is hasznosítható.

Közös és alapvető cél az élőmunka csökkentése, mégpedig úgy, hogy a végső döntés mindig az emberé marad. Ki ne látott volna a mindennapi életben vagy a filmekben olyan jeleneteket, ahol egy áruház, egy üzem vagy például egy sportlétesítmény különböző pontjain elhelyezett kamerák képeit monitorok előtt ülő biztonsági személyzet kíséri figyelemmel.

Jobb híján világszerte ez a bevett gyakorlat már évtizedek óta, noha a tapasztalat azt mutatja, hogy az ilyen típusú felügyeleti rendszereknél meglehetősen gyakori az emberi tévedés. A felmérések szerint egy biztonsági őr a műszak felvételét követő 15 percben a képernyőn történtek 85 százalékáról még lemarad, majd a későbbiek során is előjönnek olyan tényezők (több munkatárs egy helyiségben, kifáradás stb.), amelyek csökkentik a hatékonyságot.

Tovább a teljes cikkhez >>> computerworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: