Hírek - IKT hírek röviden

Hatékony vírusvédelem a Chrome-ban

Nem hagyományos antivírus módjára működik majd a rendszer. A számítógépek használata a többségnél egyre inkább a böngészők használatát jelenti, a változó felhasználói szokásokra válaszul a kártevők készítői is ezen típusú szoftverek ellen fordulnak.

Fő céljuk a pénzszerzés, éppen ezért „spéci” kiegészítőikkel módosítják a szoftver működését: átállítják a kezdőlapot és keresőmotort, vagy éppen saját hirdetéseket tesznek a meglátogatott weboldalakra. A problémák megoldása érdekében a Google a napokban egy frissítéssel betette a böngészőjébe a „Böngészőbeállítások visszaállítása” opciót, a beállítólap speciális részének legalján található lehetőséggel visszaállíthatóak a gyári (telepítés utáni első indításkor használt) beállítások; sejthetően az installált kiegészítőket is letiltja az opció.

A kettes számú újdonság, hogy a Chrome állományok letöltésekor képes lesz időben blokkolni a kártékony programok számottevő táborát. A funkcionalitás alapját a keresőcég hírnév alapú adatbázisa fogja adni, ugyanez segít a potenciálisan támadó webhelyek elkerülésében is.

Tovább a teljes cikkhez >>> techcorner.feedsportal.com

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: