Számítógépek - Okostelefonok

Egységbe kovácsol a KitKat

A mobil platform soron következő, 4.4-es verziója számos újítással fut be, többek között az olcsóbb készülékekkel rendelkezők számára nyújtva nagyobb kényelmet.

A Google Nexus 5, ezzel együtt pedig az Android 4.4 hivatalos megjelenését eredetileg még október végére vetítették előre a magukat jól értesültnek vélő források, erre végül a hónap utolsó napján került sor. Közvetlenül a bejelentés előtt a Google háza táján meglehetősen kényelmesen mozgó Amir Efrati arról számolt be, hogy a KitKat a tábor töredezettségét szüntetné meg, vagy legalábbis jelentős módon csökkentené azt.

Ezt úgy érnék el, hogy elsősorban a memóriahasználat terén vezetnének be további optimalizációt, külön eszközöket nyújtva a külső fejlesztők számára és lejjebb szorítva az alapértelmezett alkalmazások igényeit, hogy akár a mindössze 512 MB memóriát biztosító belépő szintű készülékeken is elfogadható sebességet kapjunk. Ezzel egy időben felkészülnek a különböző hordozható eszközök támogatására, amely többek között a pletykákban szereplő Google okosórára, illetve a Glass projektre is vonatkozik, ez lehet ugyanis a következő nagy dobás a gyártók számára.

Tovább a teljes cikkhez >>> sg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: