Hírek - IKT hírek röviden

Szárnyalni fog a Sulinet a gigabites sávszélességen

Az összes iskola előtt nyitott a lehetőség a pályázásra, az ezekben való részvételre ha vannak ötleteik, vagy szeretnék ezeket kipróbálni.

Országosan 5000 iskolába kerülnek új eszközök jövő év végéig, bővítik a gerinchálózati kapacitást és az eddig szélessáv nélkül maradt iskolák helyzete is javul. Modernizálódik a webes háttér, lehetőség lesz élő videóadásokra is.

Nagy Miklós, az NIIF Intézet igazgatója elmondta, hogy a Sulinet egy nyolc éve szinte érintetlen hálózat, mely mára teljesen leamortizálódott, manuális módszerekkel, forrasztgatott eszközökből áll. A korábbi fejlesztések - például már évekkel ezelőtt össze szerették volna kötni a felsőoktatási hálózattal - különböző okok miatt nem valósultak meg, mindazonáltal a költségvetését sikerült a felére csökkenteniük úgy, hogy közben duplájára emelték a bekapcsolt iskolák számát.

Tovább a teljes cikkhez >>> sg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: