Hírek - IKT hírek röviden

Bankkártyát bocsájt ki a Google

A Google bemutatja saját bankkártyáját (debit), amivel minden amerikai Wallet-felhasználó a digitális tárcája terhére vásárolhat olyan fizikai boltokban is, ahol nincs NFC-s PayPass vagy Google Wallet elfogadás.

A fizikai kártya bankhoz nem kötődik, a kibocsátó maga a Google, viszont a kártyatársaság mögötte a MasterCard, tehát a kártya minden olyan pénztárban használható, ahol a MasterCardot elfogadják, sőt, még ATM-ekből is lehet készpénzt felvenni vele. Az érdekes kérdés, hogy a készpénzfelvételért a Google milyen díjakat számol majd fel.

A koncepció lényege elsősorban az, hogy azok, akik valamilyen módon Google Wallet egyenlegükre gyűjtenek pénzt mondjuk alkalmazások eladásából vagy éppen a Google Wallet terminálon történő fizettetésből, azok megtehessék azt, hogy egy másik számlára való átküldés nélkül férhessenek hozzá a pénzükhöz, megspórolva ezzel az extra tranzakcióval járó időt. Vissza a jövőbe A történet persze nem forradalmi, hiszen a PayPal szintén rendelkezik saját debit kártyával.

Tovább a teljes cikkhez >>> hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: