Hírek - IKT hírek röviden

4K videót is képes lejátszani a MediaTek új nyolcmagos  processzora

Felső kategóriás telefonokba és táblagépekbe szánja új termékét a gyártó. A nemrégiben HTC-vel és Samsunggal is hírbe hozott MediaTek tegnap bejelentette, hogy elérhetővé vált gyártópartnerei számára az első nyolcmagos processzorral szerelt lapkakészlete.

Az MT6592 névre hallgató SoC-vel szerelt első kínai mobilok még idén piacra kerülhetnek, ám sajnos csak Android Jelly Beannel, a legújabb KitKat rendszert futtató modellek a jövő év elején várhatóak. A Cortex-A7 architektúrás processzor érdekessége, hogy az akár 2 gigahertzes frekvencián is üzemeltethető magjai bármilyen konfigurációban képesek működni, így lényegében a második generációs Samsung Exynos Octa 5 közvetlen riválisáról van szó, noha az eltérő implementációk jelentős teljesítménybeli különbséggel járhatnak; hamarosan meglátjuk, hogy mire képesek a friss fejlesztések.

A MediaTek tájékoztatása szerint a 28 nanométeres csíkszélességű MT6592 lapkakészlete maximum 1080p-s kijelzőket tud kezelni, ám videóból akár 4K-s felbontásút is lejátszik, lévén a szokásos H.264 mellett a H.265 és VP9 videókat is képes a GPU-val dekódolni. A legfeljebb 16 megapixeles kamerákkal elboldoguló termékben nincs integrált LTE modem, ráadásul nem támogatja az ac-szabványú Wi-Fi-t sem; van egy olyan érzésünk, hogy MT6592 helyett inkább Qualcomm Snapdragon 805-öt fogunk látni a következő generációs csúcsmobilokban. (Forrás: MediaTek)

Tovább a teljes cikkhez >>> techcorner.feedsportal.com

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: