Hírek - IKT hírek röviden

Tarol a mobil és az internetes videó - Média Korrektúra Konferencia

Az internet és az infokommunikációs technológiák robbanásszerű fejlődése, a digitális univerzum térhódítása új megközelítést, új gondolkodásmódot kíván - mondta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH)elnöke a Média Korrektúra Konferencián tartott köszöntőjében, csütörtökön Balatonalmádiban.

Karas Monika arról beszélt, hogy a korábban zömében egycsatornás médiafogyasztás többcsatornássá váltak, a korábbi passzív médiafogyasztók pedig ma aktív médiafelhasználók. Az elnök hangsúlyozta: a médiaszabályok betartatásáért felelős hivatal elnökeként nem tartja feladatának, hogy állást foglaljon a sajtó felelősségének dolgában, a szakmát azonban erre ösztönzi, hiszen - mint mondta - a média működteti azt a nyilvánosságot, ami a társadalmi közbeszéd működésének eredője.

A hatóság vezetője a születőben lévő médiakultúráról szólva a híráramlás felgyorsulására hívta fel a figyelmet és arról beszélt, hogy mind a különböző adatátviteli platformok és technológiák, mind pedig azok elérhetősége szédítő iramban fejlődik. Ma már szinte nincs akadálya annak, hogy bárhol, bármilyen médiatartalmat elérjünk, bárki szabadon választhat az országban és a világban rendelkezésre álló hírcsatornák közül, vagy állíthat elő tartalmakat saját maga - fogalmazott.

Tovább a teljes cikkhez >>> hirek.prim.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: