Hírek - IKT hírek röviden

iPhone-ok a tiltólistán

A magas rangú vezetők kizárólag államilag jóváhagyott készülékkel telefonálhatnak. Bizonyára kevesek figyelmét kerülte el a néhány héttel ezelőtti botrány, miszerint az Egyesült Államok 2002-től kezdve pontosan nem tisztázott ideig lehallgatta az egyik legbefolyásosabb európai politikusként számon tartott Angela Merkel mobiltelefonját, amitől a kancellár asszonynak sejthetően jól felment a vérnyomása.

A jelen pillanatban a következő négy év terveit szövögető Kereszténydemokrata Unió és Németország Szociáldemokrata Pártja a megfigyelési botrány után most arra jutottak, hogy a következő kormányalakítás után a miniszterek és egyéb magas rangú köztisztviselők kizárólag a Szövetségi Információbiztonsági Hivatal által jóváhagyott készülékekkel, továbbá a szerv által kifejlesztett titkosítást használó csatornán keresztül telefonálhatnak. Mindez kellemetlen az Apple iPhone-t preferáló politikusok számára, ugyanis a hírek szerint az almás készülékre nem érhető el a hivatalosan is megbízhatónak tartott titkosító szoftver, ráadásul a jelek szerint nem is tervezik az iOS-re való átírását.

Egyelőre nem tudni, hogy androidos vagy Blackberry készülékeket kapnak-e a politikusok, de a lehető legnagyobb biztonság elérése érdekében a házon belüli Android-disztribúciót futtató mobilok osztogatása tűnik a legbiztosabb megoldásnak. 2013.11.21.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: