Hírek - IKT hírek röviden

Google hangparancsok a Chromebook-nak is

A Nexus 5 megjelenésig a Moto X egyik különlegességének számította, hogy az okostelefon a készülék megérintése nélkül is képes fogadni a hangutasításokat, melyhez elég csak az “OK Google” kifejezést elejtenünk.

A Google Chrome szoftverben rendkívül járatos Francois Beaufort nemrégiben közzé tette, hogy a Google laptopokra szánt operációs rendszere, a Chrome OS is hamarosan képes lesz egy szavunkra (pontosabban kettőre) lesni minden kívánságunk, vagyis az “OK Google” kifejezést már a következő szoftverfrissítéstől kezdve érteni fogják a Chromebookok is. A hangparancsok figyelését elviekben még manuálisan kell bekapcsolni, ami viszont azt sejteti, hogy mivel a Google még nem teszi kérdés nélkül alapértelmezés szerint aktívvá a funkciót, az még nem is feltétlenül végleges állapotú.

Beaufort szerint a parancs nem csak alkalmazások indítására, de az alvó állapotban lévő gép felélesztésére is alkalmas lesz. 2013.11.21.

Tovább a teljes cikkhez >>> tech2.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: