Számítógépek - Okostelefonok

apple iphone 5s hírek - ismét divatot csinált az Apple

Az Apple elmondhatja magáról, hogy idén is képes volt valami új mániát adni a világnak az idei iPhone 5S készülékkel is, ez pedig nem más a 64 bites ARMv8-as processzorok.

Az Apple A7 nevű központi egysége kissé felzavarta az állóvizet, annak ellenére, hogy sokszor szóba került már, az úja architektúra legfőbb előnyét, vagyis a 64 bites memóriacímzést egyetlen rendszer sem kihasználatlansága, révén hogy ennek két gigabájt RAM felett van értelme. A Samsung szinte rögtön az Apple bemutatóját követően jelentette be, hogy 64 bites processzorral készülnek, a Qualcomm egyik szóvivője első körben a fent említett okfejtés nyomán szintén hülyeségnek nevezte ezt az igényt, ehhez képest rövid időn belül visszakoztak és a legfrissebb információk szerint már olyannyira komolyan veszik az új processzor típust, hogy a 2014-es CES alkalmával be is mutatják saját változatukat.

Ehhez csatlakozik állítólag a Broadcom és az Nvidia is, de a híres kínai MediaTek sem volt rest és a nemrég kihirdetett, Cortex-A7-es magokra épülő MT6592-es nyolcmagos processzoruk átalakításába fogtak, az eredményt pedig valamikor a jövő év második felében láthatjuk. A pletykák szerint mindehhez maga a Google is csatlakozik, akik állítólag már tesztelik is az Android 64-bites változatát egy Bay Trail processzor segítségével.

Tovább a teljes cikkhez >>> tech2.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: