Számítógépek - Okostelefonok

Jó ár - jó eladások: Nokia windows phone 8

Újabb jelentések elemzik a Nokia és a Windows Phone viszonyát, mely szerint a Microsoft nem csak hogy egyszerűen jó lóra tett, hanem lényegében szinte egy az egyben felvásárolta saját platformját a Nokia eszközrétegének megvételével.

Az AdDuplex értékelése szerint a finn vállalat termékei az értékesített Windows Phone készülékmennyiség kilencven százalékát teszi ki. Ezzel egy időben egy másik mérföldkőhöz is elérketett a platform, a piacon levő készülékeknek immár háromnegyede futtatja a Microsoft mobilos oprendszerének nyolcas változatát, vagyis egyre nagyobb ütemben kopnak ki a Windows Phone 7.x modellek.

A windowsos okostelefonok közt is a legnagyobb százalékot kitevő Lumia 520-as újabb 3,3 százalékkal növelte eladásait, így a legolcsóbb Wiindows Phone készülékek immár a platform 57%-át alkotják. Ha a rendszer ilyen ütemben növekszik tovább, akkor az elemzések szerint a WP készülékek eladási számai még a mostani negyedév végére elérhetik a 10 millió eladott példányt.

Tovább a teljes cikkhez >>> tech2.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: