IKT műhely - Netbiztonság

még több a kéretlen levél a karácsonyi ünnepek idején

A csalóknak is megérkezett az ünnepi szezon, hiszen pontosan tudják, hogy ekkor lehet csak igazán kihasználni a gyanútlan, átlagosan nagyobb adakozó kedvvel rendelkező áldozatokat.

A Kaspersky Lab friss jelentése arra is rávilágít, hogy közel 7 százalékkal emelkedett a rosszindulatú és kéretlen levelek száma, amelynek globális értéke meghaladta a 70 százalékot, azaz háromból két e-mail spam. Az ősz közepén az e-mailben terjedő trójai csalások voltak a legnépszerűbb rosszindulatú programok, amelyek egy adathalász HTML oldalt utánoztak és küldtek szét e-mailben, amelyek banki és online webáruházak értesítéseinek voltak álcázva.

Ha a felhasználók a már említett oldalra kattintottak, akkor a rendszer elkérte a személyes adataikat, amelyeket azonnal továbbított a csalóknak. A Kaspersky Lab továbbá arra hívta fel a figyelmet, hogy egy bizonyos Trojan Fareit program további súlyos károkat tud okozni azzal, hogy felhasználóneveket, jelszavakat lop a fertőzött számítógépekről, amelynek köszönhetően az októberi jelentésben a második helyet szerezte meg.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: