Számítógépek - Okostelefonok

Régi-új játékossal bővül az okostelefonok piaca

A Siemens mobiltelefonos részlegének 2005. októberi felvásárlását követően a BenQ Európában is szerencsét próbált mobiltelefonjaival, ám a vállalkozás végül alig egy év alatt befuccsolt és 2008-ban végül a teljes mobilos divízió leállt.

A több mint öt évig tartó hallgatás után azonban a tajvani gyártó a nagy visszatérés mellett döntött, melynek örömére két új, négymagos processzorral szerelt Android 4.1.2 Jelly Bean operációs rendszert futtató készülékkel rukkolt elő a saját piacain. A duó közös jellemzője a 4,5 hüvelykes, 540 x 960 képpontos kijelző, a 2 megapixeles előlapi kamera, a GPS, WLAN és Bluetooth modul, az 1 GB RAM és a tetszőlegesen bővíthető 4 GB belső memória jelenléte.

A kép bal oldalán látható BenQ A3 ezen túlmenően 1,2 GHz-es MediaTek MT6589 processzort, 8 megapixeles kamerát és 2000 mAh kapacitású akkumulátort; a jobb oldalon látható F3 pedig 1,2 GHz-es Qualcomm Snapdragon MSM8225Q processzort, 13 megapixeles HDR kamerát és 2100 mAh kapacitású akkumulátort kapott. A novemberben piacra kerülő készülékek a felszereltségüknek megfelelően az alsó-közép régióban landolnak, hiszen a MediaTek-alapú BenQ A3 kezdőára 7990 tajvani dollár, azaz 60 000 forint; a Qualcomm processzor köré épülő BenQ F3 ára pedig 5990 tajvani dollár, azaz 45 000 forint körül alakul.

Tovább a teljes cikkhez >>> mobilarena.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: