IKT műhely - Netbiztonság

Ne döljön be a hamis banki email-eknek!

A Kaspersky Lab és a B2B International közös „Fogyasztói biztonsági kockázatok” című felmérése szerint idén nyáron a felhasználók 30 százaléka kapott hamis e-maileket, amelyeket az áldozatok saját, hivatalos banki levelének álcáztak a csalók, hogy ezzel elérjék a kapcsolatfelvételt és az adatok kiadását.

A B2B International felmérése kimutatta, hogy a válaszadók 95 százaléka vásárolt már online, valamint 91 százaléka használta már a bankja online felületét és további 74 százaléka fizetett már interneten keresztül. Így talán nem meglepő, hogy ezek az adatok nem kerülik el egy bűnözők figyelmét sem.

A felmérés arra is rámutat, hogy a felhasználók 30 százaléka nyilatkozott úgy, hogy kapott már hamis, hivatalos banki e-mailnek álcázott levelet, valamint 22 százalék jelezte, hogy kapott már gyanús üzenetet online webáruházaktól. Továbbá minden tizedik felhasználót irányítottak már át automatikusan legalább egyszer egy másik weboldalra, ahol arra kérték, hogy adja meg hitelkártya adatait.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: