Hírek - IKT hírek röviden

Zuhanóban a hagyományos PC-k piaca

A személyi számítógépek világpiaci értékesítésében rekordnagyságú, 10,1 százalékos visszaesésre lehet számítani az idén az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és számítástechnikai kutató intézet negyedéves jelentése szerint.

Az IDC előző prognózisban még csak 9,7 százalékos visszaesést becsült. Az intézet szerint a személyi számítógépek iránti vásárlói érdeklődés gyakorlatilag a minőségi csere miatti igényt jelenti – írja az MTI. Az idén 349,4 millió személyi számítógépet (asztali és hordozható kivitelben) értékesítenek a világpiacon az IDC előrejelzése alapján.

Az eladások 2014-ben további 3,8 százalékkal csökkennek, majd 2017-re évi 300 millió körül stabilizálódnak. A vállalati szektor személyi számítógépek iránti kereslete az idén öt százalékkal mérséklődik, szemben a lakossági tizenöt százalékkal.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: