Számítógépek - Okostelefonok

Jelentősen nagyobb az adatforgalom a nagykijelzős mobilokon

Az NPD Group amerikai felhasználókon végzett kutatása azt vizsgálta, hogyan viszonyul a használt mobileszköz képernyőmérete az egy hónap alatt forgalmazott adatmennyiséghez.

A mérésben a mobilinternetes és a Wi-Fi forgalom egyaránt számított, így az egyéb körülmények, mint a felhasználó hálózati preferenciái vagy csomagjának adatkerete nem torzította a mérést. Az idén nyáron három hónapon keresztül végzett kutatás nem hozott megdöbbentő eredményt, bebizonyosodott ugyanis, hogy a feltételezésnek megfelelően minél nagyobb kijelzős készüléket használ valaki, annál nagyobb adatforgalom jellemző rá.

A kutatási jelentés szerint a 4,5 hüvelyk képátló feletti készülékek gazdái 44 százalékkal több adatot forgalmaznak, mint a kisebb kijelzőn mobilozók. 4,5 hüvelyk alatt az átlag 5 gigabájt, felette pedig 7,2 gigabájt havonta.

Tovább a teljes cikkhez >>> hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: