Számítógépek - Laptop és PC

Az iPad méreténél fogva is előnyben részesül a diákok körében, hiszen nyugodtan helyettesíthetik vele a rengeteg, füzetet, könyvet, magazint, és nem utolsó sorban laptopot, melyet eddig magukkal hordtak az egyetemre.
 
Az Inkling cég célja az, hogy a a hagyományos tankönyvek végre átalakuljanak interaktívvá,a diákok meg tudják osztani egymással a tananyagot, valamint közösen kommentálhassák az tananyag egyes részeit - mindezt nagyon egyszerűen meg lehet tenni az új iPad alkalmazással, hiszen csak ki kell jelölni egy bizonyos szövegrészletet, és máris mellé írhatjuk megjegyzéseinket, melyeket ezután a többi diák is elolvashat, és szintén kommentálhat.

Az alkalmazás az illusztrátorok és szerzők kezébe is nagy lehetőséget ad, hiszen ezáltal minél kreatívabb, interaktív grafikákat készíthetnek.

Az alkalmazás demo változata letölthető az iTunes-ról ( “The Elements of Style”), így a diákok gyakorolhatják a képernyőről való tanulás fortélyait. Létezik egy biológia könyv változat is, ahol a 3-D-s molekulák mozgathatók, így minden szögből vizsgálhatóvá válnak.

További érdekesség, hogy a szövegben könnyedén kereshetünk bizonyos részeket, megváltoztathatjuk a szövegméretet, megvásárolhatunk bizonyos fejezetek egy-egy könyvből, kiemelhetünk bizonyos fontos részeket, melyek mások számára is hasznosak lehetnek, valamint kitölthetünk kvízeket is az alkalmazás segítségével. A program jelenleg csak iPad-re készül, és még igen borsos ára van, melyet az Inkling reményei szerint nemsokára sokkal lejjebb tud vinni

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: