Hírek - IKT hírek röviden

biometrikus azonosítás előnyei - saját fotó az adatvédelemre

Minden jel arra mutat, hogy 2013 a biometrikus jegyek alapján történő azonosítás és a selfie-k éve.

A FaceCrypt csapata úgy döntött, ötvözi ezt a két trendet, és megalkották azt a mobilappot, amelyben a féltve örzött adatainkhoz (jelszavak, bankkártyaszámok, stb.) csak akkor férhetünk hozzá, ha lefényképezzük magunkat az előlapi kameránkkal. (A feloldáskor készülő selfieket az alkalmazás nem tárolja, harmadik fél nem férhet hozzá.) Ezt a képet az alkalmazás összehasonlítja a szolgáltatás aktiválásakor készített fotóval, és hacsak nem grimaszolunk, máris láthatjuk a letitkosított tartalmainkat. Természetesen akadnak bizonyos tényezők, amelyek megakadályozhatják a feloldást, így például nehézséget okozhat, ha a telefon tulajdonosa időközben terebélyes szakállat növesztett, vagy ha rossz fényviszonyok mellett próbáljuk feloldani a készüléket.

A megoldás elvitathatatlanul kényelmes, ám ahogy a Titanic sem bizonyult elsüllyeszthetetlennek, és ahogy az iPhone 5s ujjlenyomatfelismerőjét meghackelése is masszív három napba került, úgy a FaceCryptet sem lehetetlen kijátszani. A készítők természetesen gondoltak arra, hogy mi van akkor, ha illetéktelen kezekbe kerül a telefonunk, és a tolvaj történetesen rendelkezik egy minket ábrázoló fényképpel, ezért hozzáadtak egy olyan beállítást is, hogy csak egy konkrét mozgássorozat (pislogás, kacsintás, stb.) alapján azonosít be minket az alkalmazás.

Tovább a teljes cikkhez >>> hu.socialdaily.com

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: