Hírek - IKT hírek röviden

Drónokat vet be az Amazon

A webshopok és a futárszolgálatok elterjedésével mostanság általában sokkal hamarabb hozzájuthatunk a megrendelt termékekhez, mint mondjuk néhány évvel ezelőtt.

A jelek szerint azonban az Amazon még a jelenlegi állapottal sem teljesen elégedett. Az Amazonnál ugyanis már javában folyik annak a teljesen automatizált működésű drónos rendszernek a tesztelése, mely a leggyorsabb kiszállításra vágyó megrendelők számára 30 percnél is rövidebb kiszállítási időt garantál, persze csak bizonyos feltételek teljesülése mellett.

Az Amazon Prime Air névre keresztelt szolgáltatás főszereplője egy négyrotoros drón, mely az aljára rögzített kis műanyag dobozban maximum 500 grammos küldeményeket képes célba juttatni. Amennyiben minden jól megy, akkor az Amazon Prime Air valamikor 2015-ben indulhat majd el kereskedelmi szolgáltatásként, addig viszont még egyrészt alaposan le kell tesztelni a rendszert, másrészt pedig a légügyi közlekedési szervezetek engedélyeit is be kell még szerezni.

Tovább a teljes cikkhez >>> technet.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: