IKT műhely - Facebook

szigorodik a facebook üzenőfal beállítása

A portál szeretné előtérbe tolni a minőségi anyagokat. A Twitterrel egyre nagyobb harcban álló Facebook egyik legnagyobb problémáját a felhasználók üzenőfalán megjelenő tartalmak minősége jelenti, hiszen a jelenlegi rendezési algoritmus pusztán statisztikai alapon tolja előtérbe a különféle külső weboldalakra mutató linkeket.

Ennek következtében a felhasználók üzenőfalait elárasztották a tömegek által „kedvelt” és megosztott tartalmak, azonban ezek minősége sokszor kívánnivalót hagy maga után, ráadásul háttérbe szorítja a tartalmas anyagokat. A probléma megoldása érdekében a közösségi portál egyik mérnöke bejelentette, hogy hamarosan fokozatosan minden felhasználónál csatasorba fog állni egy módosított algoritmus, amellyel megpróbálnak véget vetni az áldatlan állapotnak.

A bejelentésben külön ki lett emelve, hogy elsősorban a mobilokról való böngészés esetén lesz szigorú az új rendezési metódus. Végül érdekes, hogy a telemetrika alapján a megosztott tartalmak alatt néha megjelenő automatikus cikkajánlások népszerűek a felhasználók körében, így tovább fogják reszelni a funkcionalitást. (Forrás: Facebook, Fotó: Andreas Ivarsson / Flickr)

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: