Hírek - IKT hírek röviden

weboldalba illeszthető mostantól a Google térkép

Egyre közelebb kerül végleges formájához a megújult Google Maps, miután elődjéhez hasonlóan a keresőóriás beágyazhatóvá tette azt a weboldalak felületébe.

Az online térkép alapos ráncfelvarráson átesett változatával először májusban találkozhattunk, igaz még zárt béta verzióban, július óta azonban bárki szabadon használhatja. Az új Mapsnak ugyanakkor még vannak hiányosságai, amelyeket a Google folyamatosan foltozgat, a több úti célhoz történő útvonaltervezés lehetősége például csak októberben érkezett meg.

Az új térkép beágyazott formában is úgy viselkedik majd, mint ha a Maps oldalán navigálnánk: amennyiben be vagyunk jelentkezve Google fiókunkkal, a beillesztett felület jobb felső sarkában megjelenik Google+-os profilképünk, és korábban elmentett helyeinket is megtekinthetjük, valamint becsillagozhatunk új területeket, amelyeket később a térkép saját oldalán böngészve is megtalálunk majd. Az új felületen a hirdetések is helyet kapnak, ezekre a Google szerint a következő hetekben lehet számítani, és a webes, illetve mobilos interfészről megszokott formában jelennek majd meg.

Tovább a teljes cikkhez >>> hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: