Számítógépek - Okostelefonok

Mit tud az első Jolla okostelefon?

A Nokia elbocsátott MeeGo fejlesztőmérnökei által alapított Jolla legfőbb célja a Maemo és Moblin Linux operációs rendszerek örökségének megőrzése a mobiltelefonok világában, noha a Sailfish platform valójában teljesen új kezelőfelületet kapott.

A finn gyártó önmagáról elnevezett első készüléke Finnországban november 27-én került forgalomba, ám a 450 darabos első szállítmány még az előrendelések fedezésére sem volt elegendő. A Jolla bejelentése szerint a 399 eurós, azaz nagyjából 120 000 forintos készülék előrendeléseinek teljesítése Európa szerte megkezdődött, melyet követően világszerte elérhető lesz a Sailfish-alapú készlék.

A 131 x 68 x 9,9 milliméteres és 141 grammos Jolla 4,5 hüvelykes, 540 x 960 képpontos IPS kijelzőt, LED villanóval ellátott 8 megapixeles fő és 2 megapixeles előlapi kamerát, 4G LTE és HSPA+ hálózati támogatást, GPS, WLAN, Bluetooth 4.0 és NFC modult, Nokia Here Maps térképszoftvert és Yandex Android alkalmazásbolt kliensszoftvert, 1,4 GHz-es kétmagos Qualcomm Snapdragon 400 processzort, 1 GB RAM-ot, microSDXC kártyával bővíthető 16 GB belső memóriát, valamint 2100 mAh kapacitású akkumulátort kapott. 2013.12.03.

Tovább a teljes cikkhez >>> mobilarena.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: