IKT műhely - Netbiztonság

Internetes bűnözők - A Mikulás ünnep áldozatai

A Kaspersky Lab felmérése szerint ez év októberében a csalók főleg "varázslatos" szolgáltatásokkal, köztük szerelmi varázslatokkal és varázsigékkel csábították az internetezőket.

Továbbá a riport arra is rávilágít,hogy közel 7 százalékkal emelkedett a rosszindulatú és kéretlen levelek száma, melyek globális értéke meghaladta a 70 százalékot. Az ősz közepén az e-mailben terjedő trójai csalások voltak a legnépszerűbb rosszindulatú programok, amelyek egy adathalász HTML oldalt utánoztak és küldtek szét e-mailben, amelyek banki és online webáruházak értesítéseinek voltak álcázva.

Ha a felhasználók a már említett oldalra kattintottak, akkor a rendszer elkérte a személyes adataikat, amelyeket azonnal továbbított a csalóknak. A szakértők továbbá arra hívják fel a figyelmet, hogy egy bizonyos Trojan Fareit program további súlyos károkat tud okozni azzal, hogy felhasználóneveket, jelszavakat lop a fertőzött számítógépekről, amelynek köszönhetően az októberi jelentésben a második helyet szerezte meg.

Tovább a teljes cikkhez >>> technet.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: