Hírek - IKT hírek röviden

Okosszemüveg ár - háborúzik a Vuzix

A Vuzix M100 500 dollárral olcsóbb, mint a Google Glass. Amennyiben valaki már nem bírja kivárni a Google Glass megjelenését, akkor már most lecsaphat egy valódi okosszemüvegre, ráadásul kedvezőbb áron, mint az előző eszköz esetében.

A Vuzix M100-ból a gyártó már kiküldte az első darabokat, és jelenleg is előrendelhető: 1000 dollárért cserébe 2-4 hét alatt kaphatjuk kézhez. A viselhető készülék egy 16:9-es képarányú képet vetít a látómezőnkbe: a gyártó állítása szerint ez a valóságban olyan, mintha egy 4 hüvelykes okostelefont nagyjából 35 centiméterről néznénk.

A kiterjesztett valóságot az M100 Android operációs rendszer segítségével hozza el, olyan extrákkal mint az 5 megapixeles kamera, a Wi-Fi, a Bluetooth, a GPS, egy hangszóró és egy zajszűrős mikrofon. Az előretelepített alkalmazásokkal rögzíthetünk és nézegethetünk képeket, videókat, frissíthetjük a naptárunkat, és kapcsolódhatunk az okostelefonunkhoz.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: