Hírek - IKT hírek röviden

miért nem lesz kompatibilis az USB 3.1 csatlakozó?

Cserébe viszont kisebb a microUSB-nél, a kialakítása pedig szimmetrikus. Tegnap délután az USB 3.0 Promoter Group bejelentette, hogy a most július végén véglegesített USB 3.1 szabvány kiegészítéseként elkészült a Type C névre keresztelt új fizikai csatolófelületének véleményezhető változata.

Az új felület visszafelé nem kompatibilis semmivel, azonban részben a szimmetrikus kialakításának köszönhetően kisebb helyet foglal a microUSB-nél. Sejthetően a miniatürizálás elsődleges oka a lassan már papírvékonnyá váló okostelefonokban és táblagépekben való használhatóság elősegítése.

Mérete ellenére a csatolófelület a meglévő USB kapuk minden előnyével rendelkezik, így a legfeljebb 10 Gbps sebességű adatátvitelre képes megoldással tölteni is lehet a megfelelő eszközöket. Az USB Type C csatolófelület a tervek szerint valamikor 2014 közepén kerül szabványosításra, végleges fogyasztóelektronikai termékekben azonban jó eséllyel 2015-ig nem találkoznunk majd vele.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: