Hírek - IKT hírek röviden

Közösségi média a számok tükrében 2013 vs. 2010

Az Econsultancy évről évre elkészíti a közösségimédia-aktivitással és internethasználattal kapcsolatos tanulmányait, most pedig az érdekesség kedvéért összehasonlítottak a 2013-as számadatokat a legelső statisztikáéval.

A növekedés alapvetően nem meglepő, annak mértéke viszont már annál inkább. A következő eredményekre jutottak: #01 Három évvel ezelőtt a Twitter 75 millió felhasználóval rendelkezett, de csupán 15 millióan használták havi rendszerességgel a szolgáltatást.

Mára 883 millió fiókot regisztráltak, 232 millióan csiripelnek legalább havonta egyszer. #02 A LinkedIn 2010-ben valamivel több mint 50 millió felhasználót számlált, mára 259 millió felhasználónál tartanak. (Forrás: CNet) #03 Nem egész három éve 350 millió aktív (havonta legalább egyszer bejelentkező) felhasználóval büszkélkedhetett a Facebook, mára 1,19 milliárdan (!) használják legalább havi szinten az oldalt. (Forrás: Facebook Newsroom) #04 2010-ben az aktív userek fele látogatta naponta az oldalt, ami nagyjából 175 millió felhasználót jelent. Jelenleg 727 millió napi szintű felhasználót számlálnak, ami a felhasználók 61 százalékát jelenti. #05 A Flickrre 2010-ig nagyjából 4 milliárd képet töltöttek fel.

Tovább a teljes cikkhez >>> hu.socialdaily.com

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: