Hírek - IKT hírek röviden

A DisplayPort lenyomja a HDMI 2.0-t is

A Video Electronics Standards Association, azaz a VESA által életre hívott DisplayPort rendületlenül fejlődik, és úgy néz ki, hogy az új 1.3 HBR3-as verzió is az abszolút trónra tör, így elődjénél és a konkurens HDMI 2.0-s szabványnál is többet fog tudni.

A legfontosabb újítás, hogy a rendszer csatornánként 8,1 Gbps-os tempóra képes, ami elég jó előrelépésnek számít az előd 5,4 Gbps-jához viszonyítva. Az elméleti maximális sebesség 32,4 Gbps lesz, amit persze a gyakorlatban nem lehet elérni a többletterhelés miatt, de a 30 Gbps-ot simán meg lehet majd közelíteni.

A tempó növelésének hála a DisplayPort 1.3-as interfész HBR3-as kábelek mellett sztereó 3D-ben is megbirkózik a 4K-s felbontással, hiszen lehetőség lesz 120 Hz-es frissítési frekvenciára is. Mindemellett bekerül a 8K-s, azaz a 7680x4320-as és a 8192x4320-as felbontás támogatása is, de ez már csak jóval kisebb frissítés mellett.

Tovább a teljes cikkhez >>> prohardver.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: