IKT műhely - Netbiztonság

hanggal lop a legújabb kártevő

A modern kor és a múlt elfeledettnek hitt ötletei közti találkozásnak is tekinthető az a különös adatlopási módszer, amit a Fraunhofer Kommunikációs Kutatóintézet tudósai nemrégiben közzé tettek.

A kártevő alkalmazás egy eredetileg számítógépek közti víz alatti kommunikációját elősegítő speciális hang alapú metódust használ, a gép hangszóróján keresztül egy ember által nem hallható frekvenciasávon közvetítve a lopott adatokat egy hangsorba kódolva. A gépek közti adatcseréhez nincs szükség semmilyen hálózatra, mindössze nagyjából 200 méteren belüli távolságba állított gépekre, az alkalmazás ugyanis lehetővé teszi, hogy az egyes gépek továbbítsák az információkat.

Ugyan komoly adattovábbításra nem nagyon érdemes számítani a mindössze 20 bites percenkénti átviteli sebességnél, azonban olyan kis adatmennyiségben is továbbítható információk, mint az egyes billentyűleütések minden további nélkül átküldetők.

Tovább a teljes cikkhez >>> tech2.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: