IKT műhely - Facebook

Felismerhető a személyiségzavar a Facebook bejegyzésekből - tanulmány

A götheborgi Sahlgrenska Akadémia és a Lundi Egyetem közös tanulmánya, "A Facebook sötét oldala: Az állapotfrissítések jelentéstani reprezentációja és a személyiség sötét triásza" rámutat arra, hogy a facebookos aktivitásunkból sok egyéb mellett azt is ki lehet olvasni, ha valaki nagyon komoly személyiségzavarokkal küszködik.

A kutatás vezetője, Sverker Sikström a Local nevű svéd hírportálnak adott interjújában elmonda, hogy 304 amerikai Facebook felhasználó aktivitását vizsgálták azt követően, hogy személyiségtesztet töltettek ki velük. Miután összevetették az állapotfrissítések alapján alkotott benyomásaikat a személyiségtesztjük eredményeivel, arra jutottak, hogy lehetséges az összefüggés az állapotfrissítések témaválasztása, megfogalmazása és a nárcisztikus, a machiavelliánus és a pszichopata viselkedésre » « – – "Csak mert a Facebook aktivitásod személyiségzavarokra utal, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy pszichopata vagy." -- Digital Trends & SocialDaily -- SocialDaily

Tovább a teljes cikkhez >>> hu.socialdaily.com

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: