Hírek - IKT hírek röviden

IBM Watson Fejlesztői Felhő a kognitív számítási technológiához

Az IBM két éve mutatta be Watsont, a vállalat különleges kognitív számítási technológiáját, mely a természetes nyelv feldolgozásában és elemzésében elért eredményekre támaszkodva képes az emberi gondolkodás folyamataihoz hasonlóan feldolgozni az információkat, és alapvetően képes megváltoztatni a nagy adatmennyiség elemzésének hagyományos módszertanait.

Az IBM alapítójáról, Thomas J. Watsonról elnevezett technológia mára nagy megbízhatósággal és pontossággal képes megválaszolni a természetes nyelven feltett kérdéseket, úgy, hogy a háttérben hatalmas adatbázisokból szedi össze a szükséges információt. Indulása óta a rendszer teljesítménye az IBM szerint közel két és félszeresére emelkedett, miközben a minimális hardverkövetelmények 75 százalékkal csökkentek, és a vállalat szerint egyetlen Power 750 szerver is elég a futtatásához.

A Watson-technológia eddig csak egy nagyon szűk kör számára volt elérhető, az IBM azonban bejelentette, hogy mostantól külső fejlesztők számára is elérhetővé teszi felhőalapú platformként, melyhez egy saját tartalomboltot is létrehoznak. A Watson Fejlesztői Felhő része egy fejlesztői eszköztár, különböző oktatási anyagok és hozzáférés Watson alkalmazásprogramozói felületéhez.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: