IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

Simple Adblock-rugalmas reklámblokkoló program Chrome-bővítmény

Bár a hirdetések azért jelennek meg a neten, hogy minél több felhasználót elérjenek, nem mindenki örül annak, ha egy felugró ablak, egy beúszó csík zavarja szörfözését.

Többféle módja is van ma már annak, hogy eltüntessük a hirdetéseket a weboldalakról, az alábbi megoldás azonban éppen rugalmasságával tűnik ki ezek közül. A Simple Adblock egy Chrome-bővítmény, amelyet a legegyszerűbben úgy telepíthetünk, ha a Chrome Beállítások menüjében (a jobb szélső ikon felül) az Eszközök/Bővítmények lehetőséget választjuk.

A megjelenő ablakban navigáljunk alulra, majd a További bővítmények letöltése opcióra kattintva, a megjelenő ablakban a bal felső keresőmezőbe írjuk be: Simple Adblock. A bővítmények között ott is lesz az első helyen, és nekünk már csak az a dolgunk, hogy a Free feliratra kattintsunk (ingyenes bővítményről van szó), és már települ is a reklámblokkoló.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: