Hírek - IKT hírek röviden

miért stagnál a szerverpiac?

Az IDC friss adatai szerint a harmadik negyedévben 2,3 millió darabon stagnált az eladott szerverek száma, a gyártói árbevétel eközben 3,7 százalékkal 12,1 milliárd dollárra apadt.

A piac a 2014 elején induló nagy gépcsere-hullámra vár, írja az elemzőcég, feltételezhetően a négy- és többfoglalatos rendszerekbe szánt új Xeonok, az x86-alapú új HP üzleti kritikus gépek, valamint a POWER8-re épülő új IBM szerverek megjelenésére utalva. Történelmi mélységben a UNIX-eladások Ahogy korábban, most is elmondható, hogy az alsó árkategóriás gépek forgalma növekedett, azonban ez nem tudta ellensúlyozni a középkategóriás és high-end rendszerek forgalmának meredek csökkenését.

Különösen gyenge volt a UNIX-szerverek forgalma, az eladások értéke 31 százalékkal zuhant éves összehasonlításban. A UNIX-ot futtató gépek a szerverpiacnak csak 11 százalékát adták, ami az IDC által mért legalacsonyabb adat valaha.

Tovább a teljes cikkhez >>> hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: