Hírek - IKT hírek röviden

egyéni IPv6 címeket is lekérdezhet az új Bluetooth 4.1 szabvány

Szoftverfrissítéssel is kompatibilissé tehetőek vele az újabb eszközök. Úgy tűnik a héten dúskálunk a friss kommunikációs szabványokban, lévén a legújabb USB csatlakozó bejelentése után most a Bluetooth Special Interest Group is lerántotta a leplet a Bluetooth 4.1-ről.

Az új verzió fontos előrelépés, hiszen lehetővé teszi, hogy az eszközök ne csak végpontokként, hanem adatgyűjtő csomópontokként is viselkedhessenek. Mindez annyit tesz, hogy például egy telefonhoz hozzápárosított okosóra begyűjtheti a szívritmus-érzékelő adatait, majd azt a saját információval egyben küldheti vissza a mobilnak.

A legújabb vezeték nélküli távközlési technológiák sajátosságainak figyelembe vételével (interferencia elkerülése) megtervezett Bluetooth 4.1 ezen felül számos egyelőre láthatatlan architekturális módosítást kapott, amelyek alapul szolgálnak olyan jövőbeli fejlesztéseknek, mint például az eszközök egyéni IPv6-os megcímzése az interneten keresztül. A tájékoztatás alapján a meglévő Bluetooth 4.0-s hardverek sima szoftverfrissítéssel kompatibilissé tehetőek az új szabvánnyal.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: