IKT műhely - Netbiztonság

Vigyázat! Összetett trükkökkel próbál pénzt lopni a Neverquest trójai

A Kaspersky Lab már többször adott hírt, hogy több ezer kiberbűnöző dolgozik nap mint nap azon, hogy az egyszerű online banki felületeket megfertőzzék és megkárosítsák.

Az ez év nyarától megfigyelt Neverquest nevű trójai vírus például több összetett trükköt is alkalmaz az adatok megszerzésére, amelyek segítségével megkerüli az online banki rendszerek biztonsági megoldásait és falait. Figyelembe véve a trójai saját replikációs képességét és a támadások számát az év utolsó hónapjában is arra lehet számítani, hogy a Neverquest trójai világszerte további védtelen áldozatokat fog megkárosítani.

A karácsonyi és újévi ünnepek előtt szinte már hagyományszerűen megugranak a rosszindulatú tevékenységek számai. Már egy hónappal az ünnepek előtt, novemberben jegyeztek fel olyan eseteket, amelyekben hacker fórumokon különböző bankszámla és személyes információkat tartalmazó listákat értékesítettek egymás között a csalók.

Tovább a teljes cikkhez >>> hirek.prim.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: