Számítógépek - Laptop és PC

Megújuló PC terem. Egyszerűbb, racionálisabb, olcsóbb - bemutatjuk a HP MultiSeat rendszerétMegújuló PC terem. Egyszerűbb, racionálisabb, olcsóbb - bemutatjuk a HP MultiSeat rendszerét

Azoknak az iskolákban ahol a számítástechnika-, multimédiás terem vagy a nyelvi labor korszerűsítésén gondolkodnak, feltétlenül ismerniük kell az 1PC több kliens rendszereket, amelyek amellett, hogy összességében olcsóbbak is, mint a hagyományos megoldások, kis zöld IT szigetként mutatnak példát a környezettudatos IKT beruházásokra...

Növekvő elvárások – csökkenő büdzsé

Nem csak az IT beruházások terén igaz a fenti - anakronisztikusnak tűnő - állítás, hanem az élet szinte minden területén ennek az elvárásnak kell eleget tennünk.

Ami az IT-t illeti szerencsére általában igaz, hogy ugyanazért a pénzért, holnap már többet tudó kütyüket kapunk, azonban a beszerzésnél nem lehet cél a "l'art pour l"art", az önmagáért való "mindent tudás" elérése.

Racionális elvárások a korszerű PCs teremtől

Az iskolai informatika, vagy "számtek" termektől ma már többet és mást várunk, mint akár csak egy fél évtizeddel ezelőtt is:

  • funkciójukban egyre inkább multimédiás, a közismereti tárgyak oktatására is használt tantermekké alakulnak

  • alkalmasak a frontális és kiscsoportos, egyéni oktatásra is (digitális tábla a teremben)

  • gyors kapcsolatuk van a külvilághoz (internet hozzáférés)

  • alacsonyabb az összesített energiafogyasztás

  • kisebb a hőtermelésük és zajkibocsátásuk

  • takarékos a helyfoglalásuk

  • kevesebb vezetékelést igényelnek (dugaljzatok, switch portok száma)

  • jobban, ugyanakkor egyszerűbben kontrollálhatók (stop a "diákhackelés”-nek)

  • A bekerülési és járulékos költségek tekintetében, összességében olcsóbbak, mint a hagyományos megoldások

Megújuló PC terem. Egyszerűbb, racionálisabb, olcsóbb - bemutatjuk a HP MultiSeat rendszerétPénzzel fogható előnyök - HP MultiSeat: több, kevesebbért

 A HP MultiSeat PC megosztó megoldás lényege, hogy egy PC-hez több, egyszerre akár 8 vékony kliens munkaállomás csatlakoztatható plug-n-play USB-n keresztül. Ezzel lehetővé tehetjük a legkorszerűbb technikai eszközök használatát a tanteremben, ráadásul - összességében - akár 30-40%-al kevesebből, mint a hagyományos módon.

Megújuló PC terem. Egyszerűbb, racionálisabb, olcsóbb - bemutatjuk a HP MultiSeat rendszerétDrasztikus hő- zaj- és adminisztráció terhelés csökkenés

A HP MultiSeat rendszer a kisméretű vékony klienseknek köszönhetően rendkívül helytakarékos, alacsony fogyasztása pedig akár 80%-kal csökkentheti az energiára fordított kiadásokat.

A mozgó alkatrészektől mentes kliens eszközök pedig akár 90%-kal kevesebb hő- és zajkibocsátást produkálnak egy hagyományos PCs környezethez képest.

Mivel a HP MultiSeat-tel jelentősen csökkenthető a számítógépek száma, így egyszerűsödik a végpontok kezelése és az operációs rendszer frissítésének komplexitása, tehát gyorsabban elvégezhetőek a karbantartási feladatok is.

Megújuló PC terem. Egyszerűbb, racionálisabb, olcsóbb - bemutatjuk a HP MultiSeat rendszerét

Kánoán a rendszergazdáknak- egyszerű telepítés, megszokott Windows élmény

A HP MultiSeat a magyar nyelvű kezelőfelületetű Microsoft® MultiPoint™ Server 2010 operációs rendszert futtató MultiSeat ms6000 Desktopra épül, melyhez a kapcsolatot a MultiSeat t100 vékony kliensek biztosítják, így egyetlen PC-t akár kilenc felhasználó is használhat.

A teljes rendszer része még a 17”-18,5”-19” HP TFT monitor, és a PS/2 billentyűzet és egér, de opcionális kiegészítő lehet a lemosható egér és billentyűzet, és/vagy a Kensington zár is.

Nem csak tanterembe - Mire és hol használható még a MultiSeat?

Nem csak a sokgépes informatika teremben, de minden olyan helyen jól használható ez a PC megosztási módszer,  ahol egy helyen több számítógépes hely kialakítására van szükség. Ilyen lehet például az iskolai könyvtár vagy más, független internet elérési pont az oktatási intézményben. 

Kedvcsinálóként nézze meg ezt a rövid videót!

A HP-tól egy kézből elérhető a PC, a vékony kliensek, a monitorok, a perifériák és a teljes megoldás garanciális és technikai támogatása.

További információ >>> Kocsis István multiseat_hun@hp.com

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: