IKT műhely - WEB2.0

Az interneten számtalan hírforrásból tájékozódhatunk, és rengeteg helyen gyűjthetünk be ajánlókat érdekes online cikkekről, videókról, képekről. Utóbbira sokan a Facebookot és a Twittert használják.

A Twitter például kiváló lehetőséget kínál arra, hogy kifejezetten a minket érdeklő témákról tájékozódjunk, ha lehet olyanoktól, akiknek adunk a véleményére. A Twitter-folyamokra magunk iratkozhatunk fel, vagyis könnyedén tudjuk szűrni a forrásokat.

Mostanában egyre divatosabb, hogy a különböző RSS feedeket magazinszerűen jelenítik meg mobil eszközökön, vagy éppen különféle online szolgáltatásokban. Erre példa a Paper.li is, amely a Twitter-folyamunkból képes online magazint összeállítani, ráadásul egészen gyorsan. Így a 140 karakteres üzeneteket, képmegosztásokat nem a szokásos módon követhetjük nyomon, hanem egy újságoldalhoz hasonló felületen böngészhetjük végig az aznapi üzenetek egy részét. Akár több variációt is összeállíthatunk, különféle forrásokat megadva.

A linkelt képeket, videókat az oldalon azonnal láthatjuk, ahogy a maximum 140 karakteres üzeneteket is, és természetesen egyetlen kattintással tovább is ugorhatunk a „csiripelésekben” eredetileg megadott linkekre.S hogy mindennek mennyire van értelme? Nos, tulajdonképpen inkább csak egy látványos kísérletnek tekinthető, bár kétségtelen, hogy izgalmasabb ebben a formában átnyálazni a napi Twitter-eseményeket, mint a Twitter saját felületén. Az egésznek van egy kellemes, magazinos hangulata. Újságunk tartalma naponta egy alkalommal frissül, tehát tényleg inkább napi Twitter-kivonatként használható. Ha azonnali visszacsatolásra vágyunk, átválthatunk a Paper.li oldalán is ilyen nézetbe, vagy használjuk inkább az eredeti Twitter-oldalt, esetleg egy jó Twitter-klienst. De ha megelégszünk egy 24 órás Twitter-összefoglalóval, a Paper.li magazinos felülete is jópofa megoldás.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható >>> techline.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: