Vizuális kiegészítők - Dokumentumkamerák

Mixed Reality világpremier a tanteremben - Az oktatási technológia új dimenziója a SMART-tól Mixed Reality világpremier a tanteremben - Az oktatási technológia új dimenziója a SMART-tól A "kiterjesztett- vagy "vegyített valóság"-ról írt előző cikkünkben már utaltunk arra, hogy ennek az érdekes technológiának helye lehet az oktatásban, és előbb-utóbb kopogtatni fog a tantermek ajtaján.

Nem kellett sokáig várnunk, mert a SMART Technologies, a korszerű oktatási technológiák kanadai fejlesztője és gyártója egy, - kimondottan az osztálytermekbe szánt -, új megjelenítési technológiával rukkolt elő...

Samu nyugdíjba megy - itt az SDC-330-as dokumentum kamera és a Mixed Reality

Képzelje el, hogy anélkül tanulmányozhat nebulóival egy emberi csontvázat, hogy minden alkalommal be kellene tolnia a szertárban porosodó Samut az osztályterembe.

Mixed Reality világpremier a tanteremben - Az oktatási technológia új dimenziója a SMART-tól A SMART új SDC-330-as dokumentum kamerája, a világon az első olyan - oktatásban használt - dokumentum kamera, amely képes a Mixed Reality technológia támogatására és a 3D-s objektumok megjelenítésére

Mixed Reality világpremier a tanteremben - Az oktatási technológia új dimenziója a SMART-tól A Mixed Reality technológia tehetővé teszi 3D-s objektumok virtuális valóságként történő megjelenítését egy digitális információt hordozó kártya (marker) segítségével.

Ehhez csupán a digitális információt hordozó kártyát kell a dokumentum kamera alá tenni, amely felismeri azt. A kamera a digitális információhoz rendelt 3D-s objektumot fogja megjeleníteni a SMART Board interaktív táblán.

 Videópéldánkban egy emberi csontváz 2D-s, papír alapú bemutatása helyett - a megfelelő kártyát a SMART dokumentum kamera alá helyezve - egy 3D-s térbeli csontváz jelenik meg, amely forgatható, tanulmányozható.

 
Mixed Reality a Notebookban is

A SMART 2011. tavaszán fogja bevezetni a közoktatás számára kifejlesztett, Mixed Reality technológiával megjeleníthető 3D-s tartalmakat, amelyek a SMART Notebook oktatói szoftverben lesznek megjeleníthetőek. A folyamatosan bővülő, 3D tartalmakat a pedagógusok beépíthetik a mindennapi oktatásba, illetve felhasználhatják a különféle oktatási módszerek alkalmazása során.

LSK Hungária - www.lsk.hu
Bővebb információ itt olvasható lsk.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: