Közösség - Események

Élőben a Grófi Dolgozóból - SMART előadások online az V. Interaktív tábla konferenciáról
Élőben a Grófi Dolgozóból - SMART előadások online az V. Interaktív tábla konferenciáról

A HIK Grófi Dolgozójába nem fér el mindenki, ám aki lemaradt volna a helyszínen résztvevők 400-as regisztrációs listájáról, vagy netán el sem tud menni az V. Országos Interaktív Tábla Konferencia és Módszertani Börzére, azok a SMART szekció minden előadását élőben, a neten is követni tudják majd.

A két világújdonságot is bemutató online előadásra azonban előzetes jelentkezni kell...

SMART Konferencia Kalauz

Élőben a Grófi Dolgozóból - SMART előadások online az V. Interaktív tábla konferenciárólA hét végén  - 2010. október 1-2. (péntek - szombat) - megrendezésre kerülő V. Országos Interaktív Tábla Konferencia és Módszertani Börze helyszíne az idén is a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ (1088 Budapest, Múzeum utca 17.) lesz.

A SMART oktatástechnikai termékeinek hazai vezérképviselete, az LSK Hungária Kft., a konferencián két állandó kiállítói helyen, a legtöbb szekcióban  és a Grófi Dolgozóban - külön SMART szekció keretében - lesz jelen a rendezvényen.

Előadások élőben - SMART Bridgit konferencia közvetítés

Őri Róbert, az LSK Hungária Kft. ügyvezetője örömmel jelentette be, hogy az idén először, a szombati nap összes SMART szekció előadása élőben is nyomon követhető lesz az interneten.

A közvetítéshez a SMART Bridgit konferenciaszoftvert fogják használni. Az előadások végén az online résztvevő akár a kérdéseit is felteheti az előadóknak függetlenül attól, hogy az ország mely pontján tartózkodik.

Aki szeretne virtuálisan részt venni a konferencián, annak előzetesen fel kell vennie a kapcsolatot velük a http://smart.lsk.hu/jelentkezes/bridgit weboldalon.

Világújdonságok hazai premierje a Grófi Dolgozóban

Nánássy Edina a cég SMART Interaktív Oktatástechnikai Divíziójának vezetője a gazdag programból kiemelte, hogy szombaton, a Grófi Dolgozóban két világújdonság is kipróbálható lesz; a hazai pedagógusoknak először mutatják be az új SMART dokumentum kamerát (SDC-330), amely képes a Mixed Reality technológia támogatására is. (Erről az új oktatástechikai megoldásról előző cikkünkben már beszámoltunk >>>).

A másik premier előadáson az érdeklődők a helyszínen próbálhatják ki az elektronikus mérés-értékelést most már mobiltelefonról is lehetővé tevő SMART Response VE rendszert.

A rendkívül színes program az interaktív oktatástechnika szinte valamennyi területét lefedi, kezdve a digitális táblától, a tanulói laptopokon és feleltető rendszereken át, a jó gyakorlatok bemutatásáig. Az alábbi, részletes programból, mindenki érdeklődésének megfelelően válogathat legyen akár a helyszínen, vagy a világ bármely pontján.

A Grófi Dolgozó (SMART szekció) részletes programja

2010. október 1. (péntek)

15.00 – 17.00 SMART Referencia Iskolák I. Országos Találkozója (zártkörű rendezvény)

A békéscsabai, a budapesti, a debreceni, a dunaújvárosi, a miskolci, a nyíregyházi, a székesfehérvári, a szolnoki és a tatabányai referenciaiskolák delegált pedagógusai számára megszervezett zártkörű rendezvény.

2010. október 2. (szombat)

Élőben a Grófi Dolgozóból - SMART előadások online az V. Interaktív tábla konferenciárólÉlőben a Grófi Dolgozóból - SMART előadások online az V. Interaktív tábla konferenciáról10.00 - 10.30 Világújdonság! Mixed Reality technológia az oktatásban – SMART Dokumentum Kamera

A SMART Mixed Reality technológia a normál kameraképen virtuális valóságként jeleníti meg a különböző 3D-s objektumokat. Ehhez csupán egy digitális információt hordozó kártyát kell a dokumentum kamera alá tenni.

Élőben a Grófi Dolgozóból - SMART előadások online az V. Interaktív tábla konferenciáról10.45 – 11.15 Világújdonság! Elektronikus mérés-értékelés mobiltelefonnal? – SMART Response VE (béta)

A SMART Response VE interaktív feleltető- és szavazórendszer egy webböngésző alapú termék, amely lehetővé teszi a diákoknak, hogy az előre elkészített, illetve spontán feltett kérdésekre és vizsgasorokra internet kapcsolattal rendelkező okostelefonjaik vagy mobil eszközeik (pl. PDA) segítségével válaszoljanak.

Élőben a Grófi Dolgozóból - SMART előadások online az V. Interaktív tábla konferenciáról11.30 - 12.00 „Jó gyakorlatok” – A legújabb SMART Notebook ötletek, tippek és trükkök első kézből

Az interaktív óravázlatok létrehozásához és a dinamikus tanórák megtartásához felhasználható legújabb ötletek, tippek és trükkök kerülnek bemutatásra a SMART Notebook oktatói szoftver alkalmazásával. A szekciót egy olyan pedagógus vezeti, aki a SMART Board interaktív táblát minden nap használja a tantermében.


Élőben a Grófi Dolgozóból - SMART előadások online az V. Interaktív tábla konferenciáról12.15 - 12.45 Tanulói laptop program – SMART Sync 2010 tanterem-felügyeleti, menedzsment szoftver

A SMART Sync szoftver segítségével a tanárok fenn tudják tartani diákjaik érdeklődését és koncentrációját a tanórán. A tanterem-felügyeleti, menedzsment szoftver könnyebbé teszi az egész osztály felügyeletét és a tanulói számítógépek irányítását.

Élőben a Grófi Dolgozóból - SMART előadások online az V. Interaktív tábla konferenciáról13.15 - 13.45 Miért érdemes SMART Referencia Iskolának lenni? A 2010-es program nyújtotta lehetőségek

Ismerje meg, hogyan csatlakozhat iskolája a SMART Referencia Iskola hálózathoz, és hogyan juthat hozzá a program által biztosított számos kedvezményhez és eszközhöz.

Élőben a Grófi Dolgozóból - SMART előadások online az V. Interaktív tábla konferenciáról14.00 - 14.30 Matematika másképp – SMART Notebook Math Tools, oktatói szoftver és matematika eszköztár

A SMART Notebook Math Tools szoftver beépül a SMART Notebook oktatói szoftver eszköztárába, így egy központi helyről biztosít gyors hozzáférést a pedagógusoknak a kifejezetten matematika oktatáshoz használható eszköztárhoz, illetve minden további funkcióhoz és Galéria-tartalomhoz.

Élőben a Grófi Dolgozóból - SMART előadások online az V. Interaktív tábla konferenciáról14.45 - 15.15 A 21. századi tanóra menedzselése – SMART Osztálytermi Szoftvercsomag

A SMART Osztálytermi Szoftvercsomag egy kifejezetten tanárok és diákok számára kifejlesztett – számítógépekkel felszerelt osztályteremben használható – oktatási szoftvereket tartalmazó csomag. Négy egyszerűen használható SMART szoftverterméket foglal magába, melyek a következők: SMART Notebook oktatói szoftver, SMART Sync tanterem-felügyeleti, menedzsment szoftver, SMART Notebook SE tanulói szoftver és a SMART Response CE mérés-értékelést támogató szoftver.

Élőben a Grófi Dolgozóból - SMART előadások online az V. Interaktív tábla konferenciáról15.30 - 16.00 „Jó gyakorlatok” – A legújabb SMART Notebook ötletek, tippek és trükkök első kézből

Az interaktív óravázlatok létrehozásához és a dinamikus tanórák megtartásához felhasználható legújabb ötletek, tippek és trükkök kerülnek bemutatásra a SMART Notebook oktatói szoftver alkalmazásával. A szekciót egy olyan pedagógus vezeti, aki a SMART Board interaktív táblát minden nap használja a tantermében.

LSK Hungária - www.lsk.hu
A SMART szekció mellett a hallban felállított SMART standon mindkét nap folyamatosan „jó gyakorlatok”, workshopok kerülnek megrendezésre.

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: