Közösség - Események

Közel ötszáz tanulói laptopot nyert Békés városa - A beruházás az önkormányzatnak nem került pénzébeKözel ötszáz tanulói laptopot nyert Békés városa - A beruházás az önkormányzatnak nem került pénzébe

2010. szeptember 9-én hivatalosan is aláírta Békés Város Önkormányzata, mint a Békési Kistérségi Intézményfenntartó Társulás gesztora azt a szállítói szerződést, mely a korábban beadott és nyertessé nyilvánított TIOP 1.1.1-09 pályázathoz kapcsolódik.

A projekttel több, mint 60 millió forintot nyert a Békési Kistérségi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat informatikai fejlesztésre. A szállítói szerződést az Euro One Számítástechnikai Kft. részéről Benkó György, míg Békés Város Önkormányzatától Izsó Gábor polgármester írták alá a békési városháza nagytermében.

A népszerű nevén tanulói laptop programnak nevezett TIOP 1.1.1-09/1-2010-0085 pályázat keretén belül az iskola 20 osztályának 447 tanulója jut a tanulást segítő korszerű informatikai eszközhöz úgy, hogy az az önkormányzatnak egyetlen forintjába sem kerül, hiszen a pályázat 100 %-os támogatottságú. A könnyen kezelhető kis játékszernek tűnő gépekre szinte minden tantárgy megértését megkönnyítő digitális tananyag felkerülhet, mely így segíti az órai és tanórán kívüli munkát is. A tanári laptopok képesek együttesen és egyenként is felügyelni a tanulók munkáját, a feleltetésen és az egyéni munkán túl a tanár-diák közvetlen beszélgetés lehetőségét is biztosítják.

Az összesen 447 laptopból 158 db az Eötvös József Tagintézménybe, 137 db a Karacs Teréz Tagiskolába és 152 db a Hepp Ferenc Tagiskolába kerül elhelyezésre. A laptopok mellett természetesen a szükséges szoftverek, az összeköttetést biztosító eszközök és a tanárok részére további 20 laptop kerül beszerzésre.

E-világban tanulunk – együttnevelés modern infrastruktúrával. Ez a jövő februárig megvalósuló pályázat címe, s egyben célja is. A számítógép sokaknak munkaeszköz, másoknak tanulási segédlet, de legtöbbünknek szórakozást is nyújt. Szeretnénk, hogy a tanulás is érdekesebb, szórakoztatóbb legyen e pályázat eredményeként.

Előzmények:

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv egymásra épülő programjai tették lehetővé, hogy az iskolában első lépésben infrastrukturális fejlesztés valósuljon meg: a DAOP-4.2.1/2F-2f-2009-0007 pályázat keretében a Hepp Ferenc Tagiskola teljes felújítása a szeptemberi tanévkezdésre már elkészült. Az infrastrukturális fejlesztést módszertani megújulás követte: a pedagógusok több mint 60 %-a vett részt a TÁMOP 3.1.4 pályázaton belül a kompetencia alapú oktatást segítő továbbképzésen, ebből 30 óra az informatikai (IKT) továbbképzés volt. Az egymásra épülő pályázatok első két szakasza a tanulási-tanítási környezet kialakításával segítette a tanulók fejlődését, a harmadik szakasz közvetlenül a tanulókat célozta meg.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható onkormanyzat.mti.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: