IKT műhely - WEB2.0

Százmillió dollárt (21 milliárd forintot) adományoz iskoláknak a Facebook közösségi portál alapítója, Mark Zuckerberg.

Milliárdos adomány iskoláknak a Facebook alapítójátólAmerikai lapértesülések szerint a vagyonos férfi alapítványt akar létrehozni, amely elsősorban a New York közeli Newark városában javítana az iskolarendszeren. Zuckerberg Oprah Winfrey pénteki talkshow műsorában beszél majd adományozási szándékáról - tudta meg a Wall Street Journal és a New York Times.

Milliárdos adomány iskoláknak a Facebook alapítójátólZuckerbergnek égető szüksége van jó hírének fokozására, októberben ugyanis a mozikba kerül róla egy film, amely meglehetősen rossz színben tünteti fel. A The Social Network című alkotás nyitja meg pénteken a New York-i filmfesztivált.

Az alkotásban felmerülnek olyan vádak, amelyek szerint a mindössze 26 éves Zuckerberg más diákoktól lopta a világ legnépszerűbb közösségi portáljává vált Facebook ötletét. David Fincher rendező munkája már a bemutató előtt nagy visszhangot keltett.

A százmillió dolláros adomány nem sodorja anyagi nehézségekbe a férfit, akit a Forbes magazin 6,9 milliárd dolláros becsült vagyonnal a 35. helyre sorolt a legvagyonosabb amerikaiak listáján.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható sg.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: