IKT műhely - IKT az osztályomban

Office Web Apps - Iróasztal a felhőbenOffice Web Apps - Íróasztal a felhőben

Bár a Microsoft Office 2010-ról többször is írtunk, a programcsomaggal egy időben megjelenő új Microsoft szolgáltatásról, az Office programmodulok internetes változatáról, most külön is írunk, röviden bemutatva az egyes alkalmazások "cloud computing"-os megfelelőit...

Office Web Apps - Iróasztal a felhőben A Microsoft Office Web Apps alkalmazások a Word, az Excel, a PowerPoint és a OneNote program kényelmes online megfelelői, amelyekkel szabadon, szinte bárhol dolgozhatunk az Office-dokumentumainkon egy internetes böngésző segítségével.

Azok számára, akik már használják az Office 2010-szoftvereket, az Office Web Apps alkalmazások ingyenesen elérhetők a SkyDrive webhelyen, azonban az Office Web Apps később azok számára is elérhető lesz, akiknek nincs Office 2010-ük, de rendelkeznek Windows Live ID azonosítóval.

Office Web Apps - Iróasztal a felhőbenSzövegszerkesztés a neten - Word Web App

Mostantól az otthon előkészített és véglegesnek hitt dokumentumainkon bárhol és bármikor gyors változtatásokat tudunk végrehajtani, akár óra közben is. A Microsoft Word Web App alkalmazással egyszerűen elvégezhetjük ezeket a feladatokat, ráadásul a Microsoft Word alkalmazásból már jól ismert eszközöket használatával. Olyan eszközöket használhatunk a neten is, mint például az Automatikus javítás funkciót, a beírás közbeni helyesírás-ellenőrzést vagy a betűtípus- és bekezdésformázást. A böngészőből közvetlenül szúrhatunk be egy táblázatot vagy képet – ez lehet a fájlokból származó kép vagy az Office.com webhelyen található ClipArt-elem.

Csoportmunka a felhőben - Az Excel Web App

A Microsoft Excel Web App használatával ugyanúgy végezhetünk változtatásokat a 25 GB-os, gigantikus SkyDrive tárhelyünkre feltöltött bármely táblázatunkon. mint ahogy azt a Word Apps-ben tesszük. Egy időben többen is szerkeszthetik ugyanazt a munkafüzetet a teremben vagy akár a  város/ország/világ más részein tartózkodó kollégákkal, vagy akár saját tanulóival is.

Számos hasznos funkció a felhőben is elérhető: megjeleníthetjük a diagramokat, használhatjuk a Feltételes formázás funkciót, sőt az új Értékgörbék frissítési eszközt is az oszlopok rendezése és a képletek szerkesztése közben. Az IntelliSense-listák segítségével számos olyan funkciót hozhatunk létre, amelyet már jól ismerhetünk az offline Excel alkalmazásból.

Office Web Apps - Iróasztal a felhőbenBemutató izgalmak nélkül - PowerPoint Web App

A Microsoft PowerPoint Web App használatával bárhol tarthatunk egy jó bemutatót vagy szerkeszthetjük az utolsó pillanatban is előadásunkat, és közvetlenül a böngészőből jó minőségben futtathatjuk a diavetítést. A PowerPoint alkalmazásból már jól ismert szolgáltatásokat használhatjuk, például új diákat szúrhatunk be vagy törölhetünk, módosíthatjuk a betűtípus- és bekezdésformázást, de képet is beilleszthetünk és alkalmazhatjuk a változatos képstílusokat. A SmartArt-ábrák használatával akár diagramot vagy szervezeti diagramot is létrehozhatunk, ugyanolyan egyszerűen, mintha egy felsorolásjeles listát készítenénk.

Office Web Apps - Iróasztal a felhőbenÖtlettár korlátok nélkül - A OneNote Web App

A Microsoft OneNote Web App alkalmazás egy remek eszköz az ötletek és információk (jegyzetek) tárolására. Mostantól kezdve feljegyzéseinket mindig elérhetjük, azt másokkal megoszthatjuk, és "on-the-fly" szerkeszthetjük is azokat.

Hatékonyabban dolgozhatunk együtt diákjainkkal, mivel a OneNote Web App és a OneNote 2010 alkalmazás használatával mindenki egy időben szerkesztheti a megosztott jegyzetfüzetet. A jegyzeteket rendezetten tarthatjuk az asztali OneNote alkalmazásban is megtalálható funkciók segítségével, ilyenek például a címkék, szövegstílusok, beírás közbeni helyesírás-ellenőrzés és az Automatikus javítás. A OneNote Web App alkalmazásban ráadásul még azt is láthatjuk, hogy ki végezte el az utolsó módosítást, sőt a jegyzetfüzetoldalak előző verzióit is megtekinthetjük.

Ez a rövid kis videó ízelítőt ad az Office Web Apps használatáról

 
További informácio itt >>> office.microsoft.com

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: