Közösség - Események

4. Digitális Esélyegyenlőség (DE!) Konferencia4. Digitális Esélyegyenlőség (DE!) Konferencia

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság idén is megrendezi - immár negyedik alkalommal - a Digitális Esélyegyenlőség Konferenciát 2010. november 18-án csütörtökön Budapesten a Gellért Szállodában.

4. Digitális Esélyegyenlőség (DE!) Konferencia

4. Digitális Esélyegyenlőség Konferencia a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság szervezésében 2010. november 18-án, Budapesten, a Gellért Szállodában (10-16:30h-ig).

Fővédnök: Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke
Moderátor: Péceli Gábor, az NJSZT elnöke, a BME rektora

Az előző DE! konferenciák sikere egyértelművé tette, hogy nagy szükség van az információs társadalom aktuális eredményeinek, és problémáinak összefoglaló elemzésére. (Az előző konferenciák előadásai az NJSZT honlapjáról (www.njszt.hu), érhetők el, és a www.njszt.kekalma.hu honlapon meg is tekinthetők.)

Szándékaink szerint az idei rendezvény is a Digitális Esélyegyenlőség (DE!) program kiemelt fontosságára és aktualitására kell, hogy felhívja a figyelmet konkrét példákon, megoldási lehetőségeken keresztül. Ez a program a civil társadalom valamennyi tagja számára és érdekében az információkhoz való hozzáférést, az ismeretek felkínálását és az informatikai készségek fejlesztését tűzi ki célul, és ezzel hozzájárul az egyének és a közösségek életminőségének és versenyképességének javításához.

A konferencia alapvető mondanivalója azoknak a változásoknak a bemutatása lesz, melyek a felhasználók és az informatikai eszközök közötti kapcsolat módjában bekövetkeznek, és ezen keresztül befolyásolják a digitális esélyegyenlőség alakulását.

A konferencia iránti kiemelt érdeklődést kihasználva ekkor adjuk át az NJSZT által alapított  Neumann, Tarján, Kalmár és Kemény János díjakat.

A konferencia tervezett programja:

  • Magyar Gábor: A digitális bennszülött túlélő készlete

  • Csepeli György:Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többieknél (A digitális egyenlőség paradoxonai)”

  • Detrekői Ákos, Szabó György: „A látás nyelve, avagy szükség van-e térbeli írástudásra?”

  • Pukler Gábor:T&Mobile@2012

  • Pintér Róbert:Oszd meg és uralkodj! Gondolatok a közösségi hálózatok jelentőségéről”

  • Csermely Péter:Milyen tanulságokkal szolgál a biológiai hálózatok sokmilliárd éves evolúciója a közösségi hálózatok optimalizálására?”

  • Szekfű Balázs-Szvetelszky Zsuzsanna: Élőhelyünk, a Mémszféra - - A kulturális evolúció mindennapjai és törvényei a digitális térben

  • Kömlődi Ferenc:A videókommunikáció térhódításának társadalmi hatásai

Online regisztráció

A részvétel ingyenes, DE! regisztrációhoz kötött.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható matisz.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: