IKT műhely - Netbiztonság

lehetetlen a MAC-cím lekérdezése az ingyenes PrivacyFix újdonsággal

A főleg antivírus megoldásairól ismert biztonságtechnikai cég, az AVG frissített PrivacyFix alkalmazása androidos eszközökön megakadályozza a MAC-cím-alapú követést.

Aki rendszeresen próbál ki új alkalmazásokat okostelefonján vagy tabletjén, sokszor találkozik a telepítés után vagy első indításkor azzal a képernyővel, amikor a frissen felrakott program a rendszer bizonyos elemeihez próbál hozzáférést szerezni. Ezeket a listákat érdemes mindig alaposan szemügyre venni, ugyanis gyakori, hogy egyes alkalmazások olyasmibe is szeretnék beleütni az orrukat, amihez semmi közük nem lenne.

Pillanatnyi helyzetünk adatait egyre többen próbálják megszerezni, és ezt még úgy se tudjuk teljes biztonsággal kivédeni, ha az alkalmazásoknak megtagadjuk a hozzáférést, mert ha mobilinternet-kapcsolat helyett wifit használunk, az eszközünk által a routerek felé közölt egyedi MAC-cím alapján egy idő után meghatározható egy-egy jellemző viselkedés séma, legyen szó vásárlási szokásokról, boltlátogatási preferenciákról. Az AVG ingyenes PrivacyFix alkalmazása egy ideje már elérhető Androidra és iOS-re is, használatával eddig a különböző, már telepített alkalmazások adathozzáférési lehetőségeit lehetett egy központi helyről egyszerűen szabályozni.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: